האם להיות תלמיד בכיתת אתגר משמע תלמיד פחות טוב?
בתיכון חדש קיימות כיתות אתגר, כיתה חד תחומית – טכנולוגית, שפחות תלמידים בכיתה, ויותר ממקדת את התלמידים לחומר הנדרש בבחינת הבגרות.
תלמידים רבים בכיתות אלו מרגישים פחות טובים מתלמידים הנמצאים בכיתות רגילות, ועולה השאלה, מדוע?
התלמידים הנמצאים בכיתות רגילות נוהגים לצחוק וללעוג לתלמידי כיתות אתגר, ולשכנע אותם שהם לא תלמידים טובים ושאין להם עתיד, אך תלמידי כיתות אתגר מאמינים בעצמם ומודעים לעובדה שבכיתה זו הם מגיעים להישגים גבוהים יותר מכיתות רגילות למרות כל הלעג מחבריהם לשכבה, אך תלמידי כיתות רגילות אינם היחידים שגורמים לתלמידי כיתות אתגר להרגיש פחות טובים ולא מוצלחים, גם המורים, חלק נכבד מהמורים מגיע לכיתה ומראש מוריד מעצמו אחריות כיוון שיודע שלכיתה במלא אין עתיד ואין טעם להשקיע בהם, או לדוגמה מורה בתיכון חדש שאמרה "כבר לימדתי כיתת אתגר אני יודעת איך להתמודד אתכם",
בראשם של תלמידי כיתות אלו עלתה השאלה, מהי משמעות המילים "אני יודעת איך להתמודד אתכם", הרי כל תלמיד הוא אינדיבידואלי ומיוחד ודורש התמודדות שונה, אז מדוע תלמידי כיתות אתגר נכללים ביחד כבעיה אחת שצריך להתמודד אתה?
תלמיד כיתת אתגר בכיתה י"ב, גל בטאן, אמר כי הבית ספר הציב לו שתי אפשרויות, או לעבור לכיתת אתגר, או לעזוב את בית הספר, בית הספר הציג לו את כיתת אתגר כעונש, וכמובן שמוסד חינוכי לא צריך להציג כיתה שמטרתה לעזור לתלמידים כעונש.
תלמידה נוספת בכיתת אתגר, בכיתה י"א, מאיה סורקיס, אמרה כי היא מרגישה שהמורים מסבירים לכיתה דברים כל כך פשוטים בצורה נורא אטית ומסיקים מלכתחילה שתלמידי הכיתה לא יבינו כי הם בכיתת אתגר .
עומר קסוטו, תלמיד כיתת אתגר בכיתה י"ב, סיפר כי ההורים שלא לא היו מרוצים מכך שבית הספר שם אותו בכיתת אתגר, ושאמא שלו חששה שיסיים את בית הספר ללא השכלה ותעודת בגרות, מכך אפשר להבין את הסטיגמה שנוצרה לכיתת אתגר לא רק בתוך קירות בית הספר, אלא גם בקרב ההורים של תלמידי בית הספר.
להיות תלמיד בכיתת אתגר לא אומר שהתלמיד פחות טוב ופחות מוצלח, מה שנותן את התחושה הזאת זו הסטיגמה והיחס שנוצר כלפי תלמידי כיתות אלו, מבחינת הישגים, תלמידי כיתות אתגר מגיעים להישגים גבוהים מאוד, כמו של כיתות רגילות ואף יותר גבוהים, מבחינה חברתית, תלמידי כיתות אתגר שווים לכל אחד, למרות שנותנים להם את התחושה שהם לא שווים, הם הוכיחו והם מוכיחים שהם תלמידים מן המניין ויותר מזה.